sâmbătă, 12 februarie 2011

Din nou despre nimic!

      Știu! Probabil o să mi se sugereze să schimb numele blog-ului, dar nu o voi face pentru că îmi place să adun de la lume și să dau înapoi. Că lumea nu prea primește ce dau eu, e partea a doua. În concluzie ceea ce a depins de mine am făcut cu rigoarea caracteristică.
      Voi povesti azi despre un alt nimic numit presa tabloidă. Personal, cred că este un mod de a învinge plictiseala care macină. Deși, din punctul meu de vedere, este un subiect fără conținut, lumea este interesată de viața „vedetelor” (nu cred că ceea ce avem noi sunt vedete) și urmăresc absolut FIECARE detaliu precum un reporter care vrea să câștige premiul Pulitzer. E și normal ca informația primită să se interpreteze, dar la noi se interpretează prost și se asimilează mai întâi ambalajul iar în momentul in care se dorește a se consuma ceva ce merită cu ADEVĂRAT a fi consumat, nu mai e loc pentru așa ceva și intervine efectul de stomac plin în care s-a vârât junk food.
       Artiștii ieșiți ca ciupercile după ploaie, în goana lor după rating și bani, nu mai țin cont de ceea ce e moral și tot ei sunt morali când cei din jurul lor sau lumea care ii vede dau dovadă de ”imoralitate” și îi judecă PE BUNĂ DREPTATE!
       M-am uitat azi pe net la emisiunea „It's show time!” din data de 8.02.2011 în care a fot prezent și Teo, membrul cel mai amuzant și omul cu cele mai sănătoase principii de viață. Se presupunea că se discută despre membrul fostei formații L.A. care a sucit mințile tuturor puștoaicelor cu vârste sub 14 ani și a tuturor bagaboantelor care își doreau o noapte cu el, dar și despre două parașute care mai au mult mișto de mâncat pe pâine până să realizeze penibilitatea lor. Mi-a plăcut felul în care Teo și-a expus ideile și le-a argumentat. Evident, blonda care prezenta acea emisiune nu a priceput deloc ce vroia Teo să zugrăvească în cuvinte simple și cu ajutorul unor exemple banale. Foarte mult mi-a plăcut și citatul pe care l-a dat, și anume: „Mințile mari discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oameni” - Eleanor Roosevelt.
       Ca un comentariu, aș crede eu, constructiv, pot afirma că: mințile mari discută idei pe baza evenimentelor și a oamenilor, mințile mediocre discută evenimente pe baza oamenilor iar mințile mici discută oameni pe absolut nicio bază.
       Pentru un individ cu coloană vertebrală cel puțin e bine să știe ceea ce vrea să consume într-o societate în care toți vâră pe gât unul altuia tot felul de informații care nu afectează cu absolut nimic cu scopul de a eclipsa informațiile care chiar contează pentru respectivul individ și pentru societatea în care el trăiește.
       Personal, nu îmi doresc să ajung pe vreo pagină a vreunei hârtii igienice peste care s-a aruncat fără rost cerneală și s-a consumat timp aiurea.
       Problemele mari ale României nu își găsesc rezolvarea în paginile tabloidelor în care prostul gust și lauda de sine sunt așezate cu măiestrie în acele pagini păcătoase. Și mai avem tupeul sa ne mirăm că ne merge prost iar tineretul din ziua de azi e mai incult decât un moșneag de la țară? Eu zic că ne permitem deja prea mult. Ar trebui să începem să nu mai cumpărăm ziare in care se scrie că fata de la pagina 5 și-a tras-o cu Vârciu, să nu ne mai uităm la OTV să vedem emisiunea lu' Diaconescu, să nu ne mai uităm la emisiunile în care se urlă ca la grădina zoologică, să punem mâna pe cărți și să citim ceea ce se cuvine, să vedem filmele care se cuvin a fi văzute și comentate, să ascultăm muzica ce se cuvine a fi ascultată pentru ca noi să rămânem cu un mesaj și să ne bucurăm de unicitatea reprezentației, și nu în ultimul rând să ne dorim cu adevărat să ne fie mai bine! Abia în momentul în care o să se întâmple ceea ce am scris mai sus, pretențiile de la viață se vor fi ridicat iar noi, populația, vom avea un nivel de trai mai ridicat!
        În concluzie, suntem un popor adormit căruia nu ii spune nimeni ce să facă. No facem ce vrem noi, dar nu știm ce! TREZIREA!!!!!!!!



Partea 1

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro


Partea 2

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Partea 3

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Niciun comentariu: