duminică, 11 decembrie 2011

Răsăriții

      Mai devreme am intrat pe site-ul unui ziar local să văd ce s-a întâmplat deoarece era un nor de fum destul de evident cât să spună că pe undeva este un incendiu.
      La această oră, pompierii încă mai luptă cu flăcările.  Tot ce pot spune e că îmi pare rău pentru nenorocirea ce s-a abătut asupra caselor oamenilor și sper ca aceștia să poată să își repare casele.
      Să lăsăm această știre și să povestim despre un comentariu răsărit venit din partea unei anume Corina care sună cam așa: 
„Traim in Romania. Numai aici se poate intampla astfel de lucruri. Sa ajunga pompierii dupa 30 min de la anunt. Sa mai stea inca 24 de minute sa alimenteze masinile si sa porneasca primul tun dupa 26 de minute, iar alte 2 tunuri dupa 15 min. Am fost la fata locului cand au ajuns pompierii a treia casa nu ardea, dar din cauza dotarilor si........ (nu vreau sa fiu rautacioasa)bietii oameni au ramas pe drumuri in pragul sarbatorilor. Dumnezeu sa le dea putere sa mearga mai departe. Trebuie trasi la raspundere”

Sunt multe alte comentarii „răsărite” care inundă site-urile de știri și mai ales articolele de știri în care sunt tratate evenimentele care necesită urgențe (fie ele medicale, incendii sau alte nevoi - nu mai zic de poliție pentru că nu o să văd vreun polițist făcând vreo urmărire în viteză pe vreo „autostradă” din România).

Ca să comentez comentariul respectivei respectabile Corina, voi începe prin a spune că trebuie să se mulțumească că măcar au putut ajunge și în limita dotărilor, nu au stat cu mâinile în sân așa cum probabil ar fi făcut dânsa. Un alt aspect e acela că sunt băiețașii cu mașini modificate, care în mândria lor că au mașină de Spania nu lasă autovehiculele de urgență (salvare, pompieri, poliție etc) să treacă. Nu cunosc motivul, dar o să încerc să aflu pentru voi.

Majoritatea sunt șoferi care au uitat că au fost cândva pietoni și că, la rândul lor, au incomodat alți șoferi. Nu înțeleg această mentalitate. E egal cu aceea în care uiți de unde ai plecat! Partea haioasă e că exact aceiași oameni când vor fi în necaz vor tăcea și vor ști să stea cuminți. O parte din ei vor reflecta de unde au plecat și unde au ajuns.

Mi-aș dori ca asemenea comentarii să nu se mai posteze pentru că acei oameni care le postează se fac de rușine. Cred că aș râde și cu MS-DOS-ul de ăștia când am să îi văd cu mașina de pompieri după ei ca nu cumva să ia foc în urma unei combustii spontane. Ăștia-s tâmpiți!

Mai era un răsărit care compara România cu U.S.A. Ăla e vreun pupincurist de-al Piratului care, și el la rândul lui pupă în cur americanii.

Oameni buni, nu comparați România cu alte țări! Așa cum alte țări nu sunt România, așa nici România nu e alte țări!




Treziți-vă și puneți mâna și munciți aici în țară, nu la străini! Casa voastră se dărâmă și pe-a altuia o ridicați! Treziți-vă! Atât vă zic!




Numai bine!

2 comentarii:

sinucigassa spunea...

o fi avand ea dreptate sau nu, nu stiu ce sa zic, dar analfabetismul infloreste in ea ca florile dupa ploaie!!!"numai aici se poate intampla astfel de lucruri"!?! nici nu stiu daca e acordul sau ce naiba dar...> lucrurile nu se poate intampla ;) ci se pot intampla :)))

Unknown spunea...

De aici am luat acel comentariu

http://www.bistriteanul.ro/DEZASTRU_Mai_multe_case_de_pe_strada_Mihai_Viteazu_sunt_in_flacari-1323616317782.html