luni, 16 ianuarie 2012

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!

      Mi-am permis să adopt titlul cunoscutului Imn Național pentru că sunt mândru că sunt român, că sunt locuitor al Bistriței și că Bistrița este orașul meu natal.
      Un apel la non-violență vreau să fac înainte de a începe să comentez sentimentul care mă încearcă. Poate am să ies și eu în stradă ca să îi susțin pe cei care ies pe stradă și își cer partea lor de târg ce nu a fost respectată.
      De ce spun târg? Pentru că e simplu: ei își fac reclamă pentru ca noi să le dăm lor votul nostru. Noi le dăm votul, dar ei nu ne dau ce ne-au promis. E ca și cum ai merge la magazin, ai da banul și cel din spatele tejghelei nu îți mai dă marfa sau, în cel mai fericit caz, îți vâră sub nas ceva care nu corespunde cerințelor tale. Eu cred că 22 de ani ne-au fost de-ajuns. Poporul român a îndurat prea multe. Îi susțin pe cei care ies în stradă și strigă.
      În sfârșit s-au deșteptat românii! Ceea ce am scris mai înainte s-a îndeplinit. Pur și simplu am rămas fără cuvinte când am văzut că primele proteste spontane ale populației au început să se încropească și ia amploare.
      Inițial, am avut senzația că voi avea un deja-vu (luați aminte decembrie '89), dar m-am înșelat! Forțele de ordine nu au absolut nimic cu nimeni atâta vreme cât protestul e pașnic și așa sper să fie. E îmbucurător că cei care au protestat, au ieșit în stradă, au scandat și și-au spus oful au făcut acest lucru fără a vandaliza și a provoca forțele de ordine.
      Ciudat e că la noi, în Bistrița, nimeni n-a avut nicio treabă cu păstrarea liberă a carosabilului. Doar în București, Jandarmeria s-a preocupat ca bulevardul Magheru să fie liber circulației. Mă întreb de ce?
      Fac un apel tuturor românilor care citesc acest articol:
 - Dacă aveți de ieșit în stradă, ieșiți că nimeni nu vă face nimic.
 - Dacă aveți de strigat ceva, strigați că de-aia v-a dat Dumnezeu gură și voce ca să strigați și nimeni nu vă poate închide gura cu nimic!
 - Dacă sunteți pașnici, nu vă face nimeni absolut nimic!
 - Deci, haideți români să împlinim îndemnul imnului național, să vadă cei de sus că există și cei de jos și că cei de jos or fi ei jos, dar sunt mulți!
      Îmi mai permit să citez din poezia lui Vasile Alecsandri o strofă care face apel la unitate:
 „Unde-i unul, nu-i putere
  La nevoi și la durere.
  Unde-s doi, puterea crește
  Și dușmanul nu sporește!”

      Vă las să ascultați Imnul Național și Hora Unirii și apoi să trageți concluziile.

Cantece Patriotice - Hora Unirii




IMNUL NAȚIONAL AL ROMÂNIEI - Desteapta-te Romane ! (muzica: Anton Pann, versurile: Andrei Mureșanu)


 Numai bine!

Un comentariu:

sinucigassa spunea...

hehe pareri diferite... mie mi se par inutile protestele astea si mai mult cred ca PSDul le-a provocat ca sa puna mana pe putere la fel ca in `89 cand Nea Iliescu a "promis" multe si a facut din tara un rahat ;) nu zic ca Base e mai bun...dar sunt anti PSD 100% ca din vina la s-a ajuns unde s-a ajuns..pana la urma;) Iliescu a vandut tot ce era in `89 fix!so..iesiti romani sa indurati de frig????wtf???pt ce? cine va fi la putere apoi? PSDul again? aceleasi probleme....aceeasi mancare de peste ;) acelasi bullshit ;)