luni, 10 decembrie 2012

De data asta, e pe bune!

   Am avut un Referendum care a fost negat de știm-noi-cine și asta ne-a cam supărat. Acum nu a ieșit nimeni în față să ne spună să nu ieșim la vot, dar nici încântat nu era.
   Oricum am lua-o atunci s-a încălcat un drept. Dacă acel om sau acei oameni erau cinstiți, ieșeau în față și spuneau: „Oameni buni, ieșiți la vot și puneți ștampila acolo unde vă dictează conștiința!”. A fost mai bine să iasă în față cu tot felul de găinării care nu își aveau rostul. Se văd rezultatele și au făcut o treabă pe cinste!
   Nu vreau să te gândești că țin cu adversarii lor, dar vreau să iei în balanță și să cântărești omul după fapte, nu după mita electorală pe care ți-o dă sau după praful în ochi pe care îl aruncă în ochii omului de rând prin gâlceve, promisiuni, cifre, statistici și număr de voturi.
   La noi, ca și peste tot e demn de urmat un dicton latin: „Acta, non verba!” Pe românește, fapte, nu vorbe! La noi sunt mai mult vorbe și punct. Dar dacă i-am pune pe ei la punct să vadă că totuși cu încrederea omului nu e de joacă, ce ar face? Simplu! Tot s-ar certa între ei, c-așa le e neamul!
   Vin sărbătorile și ar fi bine să ne cumințim și să acceptăm rolul de învinși (din partea unora) iar pentru cei învingători, să nu ne îmbătăm în propria victorie și să înșelăm pe cei care ne-au ales! Luăm o gură de aer și punem mâna pe treabă! Avem mult de lucru și trebuie să ne scoatem din datorii.
   Nu am nimic cu etniile atât timp cât nu atentează la valorile la care țin, și anume:
 - ROMÂNIA E A ROMÂNILOR ȘI SE VORBEȘTE ROMÂNEȘTE!
 - BASARABIA E ROMÂNIA!
 - FIECARE SĂ-ȘI VADĂ DE TREABĂ ȘI SĂ FIE OM SERIOS. DACĂ CREZI CĂ NU POȚI, NU VREI, N-AI TIMP SAU CHEF, LASĂ-TE ȘI URMĂTORUL LA RÂND!
   De aceea, nu am să recunosc niciodată UDMR-ul și alte partide ale minorităților ca având putere legislativă. Ei se află aici pentru că la 1918 nu i-a deportat nimeni în locurile lor de baștină! E o vorbă: cineva îți întinde un deget, tu iei toată mâna. Nu se poate așa ceva. Respectați Constituția sau faceți legile mai clare ca să se știe dacă e albă sau neagră!

   Cât despre mine,
SAL'TARE, TAICĂ ȘI NOROC!
Ne vedem la următorul articol.

Niciun comentariu: