luni, 2 ianuarie 2012

Începutul temutului sfârșit

      La mulți ani! Bine v-am găsit în acest nou an! Fie ca anul ăsta să fie un an mai bun decât cel precedent iar Bunul Dumnezeu să vă lumineze mintea pentru ca deciziile pe care le luați să fie cele mai corecte!
      Lăsând urările la o parte, trecem la lucruri ceva mai serioase. Deci, pe cai că se filmează!
      Că cică da. Ăsta e anul în care vine cataclismul peste noi sau ăsta e anul în care binecunoscutul calendar mayaș se termină (adică nu au mai putut ăia să mai prezică ceva după 2012).
      Dacă e să fie așa, înseamnă că de ceva vreme trebuia să se întâmple ceva. Chestiile astea nu se întâmplă într-un singur an. Pământul nu își face de cap într-un singur an iar în secunda următoare totul e ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Să fim serioși!
      Partea cea mai tristă e că sunt destui care cred că în 2012 vine sfârșitul! Unii chiar lasă averea celor care fac propaganda cu sfârșitul lumii. Alții care vor să nu vadă ce se întâmplă, se sinucid și cu asta s-a terminat! Până la Apocalipsă mai este și cred cu tărie că eu am să ajung oale și ulcele până o să apuc să văd această Apocalipsă.
      Săpând un pic internet-ul am dat de ceva informații destul de interesante și care, trebuie să recunosc, m-au lăsat cu gura căscată!
      Prima chestie e că mayașii au făcut preziceri destul de exacte asupra anumitor evenimente ce au avut loc. Tot mayașii au fost cei care au reușit să măsoare cu o precizie destul de mare durata unui an. Ca să îți dovedesc, asta am găsit aici:

„Calendarul gregorian, pe care il folosim in prezent, a fost introdus in Europa in 1582. Conform acestuia, Pamantul face o orbita completa in 365,25 de zile, cu o eroare de 0.0003 %, o masuratoare destul de exacta, avand in vedere ca a avut loc in urma cu 400 de ani. Calenadrul mayas este derivat din cel al predecesorilor lor, olmecii, a caror cultura dateaza cu 3000 de ani mai devreme. Acestia, fara a avea la indemana instrumentele secolului XVI european, au reusit sa aproximeze un an in 365,2420, deci cu o eroare de 0.0002 %, o masuratoare mult mai precisa si, mai ales, facuta mult mai devreme.”
      Deci mayașii au reușit să pună la punct lucrurile pe care noi azi le avem de-a gata. Dacă întrebăm pe cineva despre ei, nimeni nu prea știe ce să ne zică. Asta e altă poveste pe care nu am de gând să o dezbat aici. Poate într-un alt post.
       A doua chestie e că sunt destul de multe personaje mai dubioase care totuși spun și ele că în urma unui fenomen astronomic ce are loc la un interval foarte mare vor apare schimbări în interiorul planetei. Răspunsul meu? VOM TRĂI ȘI VOM VEDEA! Până atunci îmi văd de ale mele și am să râd puțin de cei ce cred în chestia cu temutul sfârșit al lumii.
       Într-adevăr, e destul de terifiant să te gândești la chestia asta, dar suntem prea mici și prea slabi să putem ține piept unei inundații sau a unui tzunami, darămite cataclismelor care ar urma unei schimbări rapide de poli magnetici. Și din moment ce l-am luat pe „dacă” în brațe, ar fi un pic cam târziu să ne căim pentru păcatele pe care le-am săvârșit pentru că întotdeauna o să existe oameni care o să fie sceptici și vor continua să-și facă făcutele.
        Așadar, oameni buni! Nu mușcați toate gogoșile ce vi se aruncă prin intermediul media până ce nu ați trecut prin filtrul rațiunii și ați interpretat corect acea informație! Riscați să deveniți penibili.


Până data viitoare, să aveți grijă de voi și țineți minte:
Succesuri, că noroc au toți proștii!

Un comentariu:

sinucigassa spunea...

ei da....si eu cred in mayasi!asadar...nu cred ca 2012 va aduce sfarsitul lumii insa ceva ceva tot se va intampla, pt ca e din ce in ce mai sec pamantul, iar incalzirea globala se face simtita tot mai adanc si mai tareee, si mai e si povestea aceea cu tipul care tot zicea ca vine ursul..si era pacaleala si atunci cand ursul chiar a venit..nu l-a mai crezut nimeni :))) la fel e si cu Sfarsitul asta de lume....de atatea ori s-a tot spus ca va fi gata.....ca deja nimeni nu mai crede..si cine stie :> poate in 2012 chiar se va intampla ceva..si nimeni nu va crede :)) bine ar fi! Doamne ajuta! An nou cel mai fericit! Ultimul sa fie !