miercuri, 21 decembrie 2011

Revoluția din 1989 - după 22 de ani

Promusica - Timisoara

Vali Sterian - Vino Doamne

      Cu aceste două piese încep acest articol. Ascultă-le cu foarte mare atenție și reflectează la ce se spune acolo! Gândește-te un pic la coșmarul prin care au trecut mii de tineri, unii din ei fiind uciși. Din cei uciși, o parte au fost îngropați la fel de brutal precum au fost uciși, alții au fost uciși, incinerați și cenușa lor a fost aruncată la canalizare! Așa s-a procedat la Timișoara.
      Cine a tras? Cine a dat ordinul să se tragă? Chiar era nevoie de un asemenea măcel? Oare cel care a dat ordinul să se tragă nu s-a gândit nici măcar o clipă că practic, își omoară semenii (dacă nu frații); omoară părinți care au lăsat în urmă copii, omoară copii care lasă în urmă părinți, omoară tot ce se poate omorî și lasă în urmă teroare! Ăștia au fost adevărații teroriști! CEI CARE AU APĂSAT PE TRĂGACI!


Imaginile vorbesc de la sine:












      Ar mai fi multe video-uri de expus, dar e mult prea multă informație și nimeni nu poate spune cu exactitate ce s-a întâmplat în culise, cine trăgea sforile și cine stătea liniștit. Ce e drept, se știa cine avea de suferit: poporul român.
      Atunci s-a produs acea eliberare de sub jugul comunist, dar în opinia mea, s-a mai produs și o scindare a poporului român! Când spun scindare, spun că poporul român nu e așa de unit precum ar trebui să fie, tot ceea ce contează e păpica și plasticul ce-l pune pe pâine iar în rest să moară capra vecinului și dacă nu moare capra, să moară vecinul, că de capră are el nevoie!
      După 22 de ani de democrație prost înțeleasă și prost aplicată, am ajuns să avem de toate... pe raftul magazinelor. În buzunare ne bate vântul, la fel și în portofele. Unii afișează la televizor cu nonșalanță  ce fac atunci când nu ar trebui să fie nimeni prin preajmă, alții se fălesc cu averile pe care le au. Unii merg cu mașinile doar ca să se afișeze că au o mașină cu care nu pot merge nici la WC-ul public din centru (la ce drumuri sunt la noi... no comment).
      Cei care au pus mâna pe putere în acel decembrie '89, au reușit să transforme o țară în care nu cred că se murea de foame și oamenii nu erau chiar așa de stresați într-o țară în care crima pornită de la un pahar în plus și o vorbă spusă aiurea face legea. Știrile de la ora 5 nu mai sensibilizează pe nimeni, ba mai mult, inspiră pe cei ce vor să devină „celebri”.
      Românii sunt mai stresați, mai mașini.
      Huiduiți-mă dacă spun neadevăruri!
      Ca să închei într-o notă puțin mai veselă, pot spune că la un an și aproape 3 luni eram un revoluționar! În pătuțul în care îmi făceam veacul (și pe care l-am rupt de nu știu câte ori sărind în el) strigam „JOS COMUNISTU' !” Ai mei se uitau la televizor și urmăreau Revoluția. Când mă auzeau, nu știau cum să mă mai oprească să nu cumva să aibă probleme din cauza mea.
      Așa arătam eu atunci:

      Cum arăt acuma? Hai să povestim despre altceva, ok?
Succesuri, că noroc au toți proștii!

2 comentarii:

sinucigassa spunea...

pai da...Iliescu a luat tot :)) si Ceau era vinovat pt cum era, si oricum acum e mult mai bine decat cum era atunci :) dar...Iliescu a furat tot...si toata lumea l-a votat ani in sir..si inca si azi PSDul e votat de multi prosti! :)) :D

scarlett spunea...

e ok....comunismul a fost o perioada prospera pt tara!dar sa nu uitam de securistii care erau infiltrati peste tot!adica,la dracu ! cum ramane cu intimitatea personala?telefoane supravegheate?!!nasol....nu as putea trai atat de limitat.....e inacceptabil!plus ca viciul furtului dateaza din perioada comunista...asa ca...bad times for Romania!